Правоохоронці затримали капітана поліції під час одержання грошей / фото od.gp.gov.ua

Сьогодні правоохоронці затримали начальника Савранського відділення поліції Балтського відділу ГУ Нацполіції в Одеській області, який систематично вимагав гроші у підлеглих.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, в ході розслідування 1 жовтня правоохоронці затримали начальника одного з районних відділень поліції під час одержання від підлеглого 5,8 тис. грн хабара.

За даними слідства, керівник тиснув на підлеглих, вимагаючи неправомірну вигоду, а в разі відмови обіцяв створювати штучні перешкоди в проходженні служби.

Відео дня

У прес-службі зазначили, що прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вимагання та отримання хабара посадовою особою органів внутрішніх справ (ч. 3 ст. 368 КК України).

Зараз вирішується питання про повідомлення правоохоронцю про підозру та обрання запобіжного заходу.

Читайте такожУ Полтаві п'яний коп з приятелем напав на жінку, а студенту відбив селезінку (відео)

Слідчо-оперативні заходи проведено за участю співробітників обласної прокуратури, Управління СБУ в області та Територіального управління Державного бюро розслідування, розташованого в Миколаєві.

За даними регіонального управління СБУ, начальник відділення примушував 12 своїх підлеглих систематично платити так звану «данину».

«Такса» становила 1 тис. грн зі зміни й додатково по 100 дол. із кожного поліцейського, які вони «заробляли» на приховуванні викритих адмінпорушень, зокрема, за проїзд вантажівок без документів, дрібних порушень у сфері торгівлі та викритті громадян, які перебували в стані алкогольного сп'яніння», - повідомили в управлінні.

Правоохоронці затримали капітана поліції під час одержання грошей зі зміни в приміщенні чергової частини районного відділення поліції.

Як уточнили УНІАН джерела в правоохоронних органах регіону, затриманий - начальник Савранського відділення поліції Балтського відділу Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Фото od.gp.gov.ua