Наразі підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою / exzk.ru

У Києві затримали підозрюваного у вимаганні 33-річного уродженця міста Грозний Російської Федерації.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури столиці.

Читайте такожНа Закарпатті затримали за вимагання посадових осіб місцевої митниціЗазначається, що у травні 2019 року киянин звернувся до підозрюваного з проханням допомогти у розв'язанні особистого питання. Оскільки того ж дня потерпілому вдалося самостійно владнати свою проблему, допомога йому вже була не потрібна, про що він йому повідомив. У свою чергу зловмисник висунув потерпілому вимогу виплатити йому 1000 доларів у якості відшкодування «за клопоти».

Відео дня

Під час наступних зустрічей із потерпілим вимагач збільшив суму «боргу» до 4000 доларів, а у разі ж відмови передати грошові кошти зловмисник погрожував відрізати чоловіку пальці та вуха, а також зламати руки. У якості «застави» у потерпілого відібрали автомобіль.

У результаті проведення слідчих дій затримали 33-річного чоловіка, який нелегально перебував в Україні та знаходився у  міжнародному розшуку.

На даний час зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання передачі чужого майна з погрозою насильства над потерпілим, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що завдало значної шкоди потерпілому) та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб, без визначення розміру застави.

 Як раніше повідомляв УНІАН, в Одесі затримали двох чоловіків, підозрюваних у розбійних нападах на АЗС і магазини.