Поліція розкрила збройний напад у княжичах / Facebook, Поліція Київської області

На Київщині правоохоронці затримали організатора замовного вбивства у Княжичах, виконавця-іноземця та його помічника.

Читайте такожУ Техасі невідомий відкрив стрілянину на студентській вечірці: двоє загиблих (фото, відео)

Як повідомляє прес-служба Поліції Київської області, у селі Княжичі невідомі стріляли у водія легковика, після чого зникли у невідомому напрямку. На своєму шляху злочинці спричинили ДТП.

Встановлено, що зловмисники чекали на свою жертву у засідці, і близько 10 разів вистрілили в неї з пістолету ТТ.

Поліцейські встановили та затримали злочинців. Після скоєння нападу чоловіки за розробленим планом організатора роз’їхались по різним містам країни – Вінниця, Київ та Кривий Ріг. Там вони намагались заховатися.

Замовником та організатором замовного вбивства виявився 38-річний житель Києва, приватний підприємець. Як з’ясувалось, мотивом злочину стала його ворожнеча з потерпілим.

Виконавцем став 41-річний іноземець, який проживав на території Вишгородського району. Під час обшуку правоохоронці вилучили в нього пістолет ТТ та 60 набоїв різного калібру, глушник та три запасні стволи. Про його затримання повідомлено посольство РФ та консульський відділ МЗС.

Співучасник - 34-річний житель Кривого Рога, який добровільно погодився прийняти участь у вбивстві. Він мав стріляти з обріза рушниці, яку поліція знайшла у схованці на місці злочину.

Поліцейські також встановили, що затримані причетні до підпалу автівки потерпілого, що стався у столиці.

Організатору повідомлено про підозру у замаху на навмисне вбивство та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права застави. Досудове розслідування триває, фігуранти співпрацюють зі слідством та надають правдиві покази.

Раніше у Харкові біля супермаркету на вулиці Клочківській сталася стрілянина, внаслідок якої загинув один чоловік, ще один отримав поранення. Пізніше один з учасників перестрілки підірвав себе гранатою.