Інцидент стався на території військових складів військової частини А1352 / Фото УНІАН

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Полтаві, з’ясовують обставини вибухів на території військового складу Міністерства оборони України в Балаклії Харківської області.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

За попередньою інформацією, 15 листопада на технічній території військових складів військової частини А1352 проводилася планова робота з розмінування технічної території та завантаження боєприпасів на техніку. Під час чого відбулося детонування, загорання та три вибухи.

Відео дня

Читайте також"Збирали 152-мм снаряди": з'явилися подробиці вибуху у Балаклії

«Внаслідок надзвичайної події, четверо військових отримали травми різного ступеню тяжкості, а двоє саперів зазнали поранень, що несумісні з життям», - зазначили в ДБР.

Слідчі кваліфікували подію як недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило істотну шкоду, вчинене в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України).

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Харківського гарнізону.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 15 листопада, в районі військового складу у Балаклії Харківської області пролунало кілька вибухів.

У Генеральному штабі Збройних сил України пояснили, що на зазначеній місцевості працювали сапери, які підривали нетранспортабельні боєприпаси.

«Вони здійснювали підрив тих боєприпасів, які не підлягають транспортуванню. Ситуація контрольована, підстав для хвилювань немає. Небезпеки як для особового складу, так і для місцевого населення немає», - заявив у коментарі УНІАН начальник Управління зв'язків з громадськістю ЗСУ Богдан Сеник.

Пізніше в уточненому повідомленні Генштабу ЗСУ з’явилася інформація, що під час утилізації боєприпасів в районі військового складу у Балаклії двоє військових загинули, ще четверо отримали поранення. За інформацією медиків, троє поранених перебувають у тяжкому стані, ще один – середньої тяжкості.