Микола Кулеба потребує довгої реабілітації після аварії / УНІАН

Головний лікар лікарні "Феофанія" Ігор Семенів заявив, що реабілітація уповноваженого президента України з прав дитини Миколи Кулеби після отриманих внаслідок ДТП травм може тривати рік-півтора.

Читайте такожПостраждалий в ДТП син Кулеби перебуває у важкому стані в медикаментозній комі – головлікар «Феофанії»

Як передає кореспондент УНІАН, про це Семенів повідомив на брифінгу в Києві, відповідаючи на запитання журналістів.

«Реабілітація ділиться на три етапи. Реабілітація після таких складних політравм може тривати і рік, і півтора року. Лише перший етап триває від 6 до 8 місяців. Вже в реанімації проводиться частина першого етапу. Тобто, відбувається лікування і паралельно реабілітація. Це довготривалий процес, все залежить від індивідуальних особливостей організму», - сказав Семенів.

Він додав, що психологічна реабілітація тяжко травмованих після ДТП також є дуже важливою і може тривати «певний період».

Як повідомляв УНІАН, 24 листопада в селищі Чабани Києво-Святошинського району Київської області автомобіль Toyota, за кермом якого перебував Кулеба, зіткнувся з мікроавтобусом Volkswagen. Легковик зіткнувся з мікроавтобусом при спробі перетнути перехрестя.

У ДТП постраждали і були госпіталізовані обидва водії та два сини Кулеби 19-ти і 10-ти років.

25 листопада лікарі повідомляли, що у Кулеби медики діагностували струс мозку і численні забої та травми.

Як заявив 25 листопада радник глави МВС Володимир Мартиненко, перші дані слідства вказують, що саме Кулеба порушив правила дорожнього руху під час спроби перетнути перехрестя.