За скоєне підліткам загрожує до 8 років позбавлення волі / фото поліції

У Дніпрі правоохоронці затримали двох підлітків, які протягом 27-28 листопада повідомляли про замінування 18 навчальних закладів у Дніпрі та Кам'янці-Подільському.

Читайте такожУ Дніпрі третій день поспіль "мінують" школи, дітей евакуювалиПро це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

У зловмисників вилучили обладнання, з якого відправлялися повідомлення про мінування.

«В рамках раніше розпочатого кримінального провадження правоохоронці провели обшуки. Під час процесуальних дій слідчі та оперативники вилучили техніку, з якої відправлялися неправдиві повідомлення про мінування. Крім того, з'ясували, що мотивом псевдомінерів для написання повідомлень стало бажання створити штучний ажіотаж навколо «мінувань», про які їм стало відомо із засобів масової інформації», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності». За скоєне підліткам загрожує до 8 років позбавлення волі.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Києві тимчасово обмежили роботу Центрального залізничного вокзалу через повідомлення про мінування.