Гончарук прибув до Одеси через пожежу в коледжі / facebook.com/MNS.GOV.UA

Кабмін створив комісію з розслідування причин пожежі в Одесі 4 грудня, яка забрала життя щонайменше 10 людей, повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Читайте такожЗадихалася і молилася Богу: студентка розповіла жахливі подробиці пожежі в Одесі (відео, 18+)

«Ми обов’язково розберемося. Результати розслідування — до 20 грудня. Винні понесуть покарання», – написав прем’єр у своєму Telegram-каналі.

Відео дня

«З’ясував, що остання перевірка будівлі коледжу відбулася 5 років тому - у червні 2014-го. Тоді виявили основні порушення, а цього року будівля не була навіть серед пріоритетних для перевірки!», – повідомив Гончарук.

Прем'єр також повідомив, що уряд за дорученням президента до 10 січня перевірить стан протипожежної та техногенної безпеки всіх дитсадків, шкіл, вишів, гуртожитків, закладів охорони здоров’я та транспортної інфраструктури.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу сталася пожежа, площа якої склала 4 тис. кв. м. В цьому наріжному будинку знаходилися 19 різних організацій, установ.

Наразі відомо про щонайменше 10 загиблих. В результаті пожежі постраждали понад 30 осіб.

За фактом пожежі порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються дві версії спалаху - аварійна робота електрообладнання і навмисний підпал. Готується підозра двом фігурантам.