Для реалізації плану зловмисник залучив трьох посібників / фото: yaizakon

В Одесі завершено розслідування стосовно чоловіка, підозрюваного у вбивстві колишнього мера Тирасполя (Молдова) Андрія Безбабченка.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, прокурори обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно жителя Республіки Молдова, підозрюваного в організації розбійного нападу, викрадення і вбивства колишнього мера Тирасполя. За версією слідства, для підготовки і реалізації злочину іноземець залучив ще трьох осіб, розподіливши між ними ролі.

Як наголошується, в травні цього року, діючи за вказівками підозрюваного, спільники проникли в приміщення чоловіка в Новій Дофінівці Лиманського району, де побили його, щоб заволодіти майном. Надалі, зловмисники перевезли потерпілого до сусіднього села і вбили його. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУНП в Одеській області (ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 146, ч. 3 ст. 27 п. П. 3, 9, 12 ч. 2 ст. 115 КК України).

Відео дня
Андрій Безбабченко / фото: ІА "Новини Придністров'я"

Як повідомляв УНІАН, наприкінці травня в селі Вапнярка Лиманського району Одеської області було знайдено вбитим молдавського бізнесмена Андрія Безбабченка, який у 2012-2014 роках був мером Тирасполя ( «столиця» невизнаного Придністров'я).

У липні правоохоронці затримали організатора розбійного нападу та вбивства Безбабченка.

Зловмисником виявився 56-річний уродженець сусідньої держави. Він знав про статки Безбабченка і вирішив заволодіти його майном.

Для реалізації плану він підібрав трьох спільників: злочинці проникли в квартиру чоловіка і побили його, вимагаючи гроші та цінності. Не отримавши бажаного, потерпілого зв'язали, після чого в багажнику його ж автомобіля вивезли в безлюдне місце і вбили.

Справу було кваліфіковано за ч. 4 ст. 187 (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах, або вчинений організованою групою, з заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.