Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру / ssu.gov.ua

Контррозвідка Служба безпеки України (СБУ) блокувала ще дві спроби вивезення комплектуючих для військової авіації, зокрема до країни-агресора Росії.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Читайте такожСБУ затримала контрабандистів, які постачали деталі для бойових літаків Міноборони РФ (фото)Зазначається, як у Києві та Київській області встановили, що мешканець одного з районів намагався збути кілька агрегатів до винищувачів Су-25 іноземцю.

Відео дня

«Під час проведення обшуків слідчі СБУ в орендованому чоловіком складському приміщенні вилучили комплектуючі до військової техніки. За інформацією спецслужби, агрегати вкрадено з військових частин. Наразі перевіряється причетність до розкрадання військовослужбовців Повітряних сил ЗСУ», – говориться в повідомленні.

Також у СБУ додали, що вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.

Відкрите кримінальне провадження / ssu.gov.ua

Раніше УНІАН повідомляв, як СБУ запобігла контрабанді до країни-агресора комплектуючих до військово-транспортних літаків АН-72 і АН-74.