Відео потрапило до рук поліції, коли матір потерпілого повідомила про вчинення злочину / facebook.com/mvs.gov.ua

В Одеській області двоє підлітків побили 11-річного хлопчика, змусили роздягтися і, зробивши відеозапис знущань, розтиражували його в соціальних мережах.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, про подію в поліцію повідомила мати постраждалої.

Перевіряючи зазначене звернення, поліцейські виявили відео, яке поширювалося в соціальних мережах, і встановили осіб, причетних до злочину.

Відео дня

Читайте такожУ Києві жорстоко вбили жінку, її знайшли оголеною біля авто (фото)

«Ними виявилися двоє 16-річних учнів професійного ліцею, один з яких вже є фігурантом двох кримінальних проваджень за фактами крадіжки і грабежу», - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що подія мала місце в орендованій квартирі одного з ліцеїстів. Правопорушники в присутності ще кількох неповнолітніх свідків побили 11-річного хлопчика і під загрозою застосування фізичного насильства змусили повністю роздягнутися. Свої протиправні дії підлітки знімали на мобільний телефон.

Зазначену подію правоохоронці кваліфікували за ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу України (катування).

Вирішується питання про повідомлення правопорушникам про підозру. Вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до події.

Начальник відділу комунікацій Любов Гордієвська повідомила УНІАН, що НП мала місце 15 грудня. При цьому вона відмовилася уточнити, де саме це сталося: безпосередньо в Одесі або в одному з районів Одеської області.

«Це (відмова надати інформацію - УНІАН) пов'язано з тим, що обидві сторони - неповнолітні. І це робиться в їхніх інтересах», - заявила начальник відділу, відмовившись уточнити, чиє це розпорядження.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.