Збивши шлагбаум, правопорушник на мікроавтобусі увірвався на територію аеропорту / Фото od.npu.gov.ua

Чоловік у балаклаві, що прорвався сьогодні на мікроавтобусі в міжнародний аеропорт «Одеса», перебував у неадекватному стані.

Як поінформували УНІАН у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, інцидент стався сьогодні вранці після отримання поліцією телефонного повідомлення про замінування аеропорту.

Читайте такожКонфіскація майна та в'язниця: Раді пропонують посилити покарання для псевдомінерів

«Збивши шлагбаум, правопорушник на мікроавтобусі увірвався на територію аеропорту, після чого забіг всередину будівлі та наказав персоналу і пасажирам евакуюватися. Чоловіка, який явно перебував у неадекватному стані, негайно затримали», - заявили в главку.

Як зазначається, затриманий – 26-річний одесит. В ході огляду транспортного засобу правоохоронці вилучили пневматичну рушницю.

Зараз з правопорушником працюють поліцейські. Перевіряється його причетність до повідомлення про мінування аеропорту та інших об'єктів в Одесі. Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

У поліції також уточнили, що всі повідомлення про мінування перевірені. Вони виявилися помилковими і наразі аеропорт, мерія, регіональне Управління СБУ та інші об'єкти працюють в штаном режимі.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 8 січня, в поліцію надійшло анонімне повідомлення про те, що в Одесі на ряді об'єктів, у тому числі стратегічних, станеться вибух. Серед об'єктів – міжнародний аеропорт «Одеса», Одеська міська рада та будівля УСБУ в Одеській області.

Як повідомив у Facebook колишній радник начальника регіонального главку Нацполиции Руслан Форостяк, сьогодні невідомий в балаклаві та в куртці з написом «Совість» на мікроавтобусі заїхав в аеропорт і, збивши шлагбаум, прорвався до пасажирського терміналу. Він почав кричати, що аеропорт замінований, після чого його затримали. У зв'язку з інцидентом, за даними Форостяка, рейси були затримані.