Ілюстрація REUTERS

Іран і Україна обговорять розмір компенсацій сім'ям жертв авіакатастрофи пасажирського літака Boeing 737 "Міжнародних авіаліній України".

Про це повідомив глава відділу розслідування подій організації цивільної авіації Ірану Хасан Резайфар, передає IRNA.

Читайте такожЗбиття літака МАУ в Ірані: Зеленський покроково розповів про дії української влади

Відео дня

Він зауважив, що літак був застрахований українською компанією. Стосовно ж компенсації Ірану, то, за словами Резайфара, обсяг компенсацій сім'ям жертв залежатиме від домовленостей, яких вдасться досягти на двосторонніх переговорах.

"Оскільки катастрофа українського літака не є рядовим випадком, виплата компенсацій залежить від домовленостей Ірану і України", - заявив він.

При цьому чиновник додав, що збитки, заподіяні місцевим будівлям та іншим об'єктам, повинна покривати страхова компанія.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня біля аеропорту імені Імама Хомейні в Тегерані розбився літак рейсу PS752 компанії "Міжнародні авіалінії України", загинули 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. На борту Boeing 737 перебувало 11 громадян України (екіпаж і два пасажири).

11 січня президент Ірану Хасан Роухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий "внаслідок ненавмисної людської помилки" і пообіцяв притягнути до відповідальності винних у збитті літака. Київ наполягає на проведенні відкритого розслідування, очікує повернення тіл загиблих до 19 січня і виплат компенсацій.