Сліди ураження літака МАУ іранською ракетою російського виробництва / REUTERS

Камера відеоспостереження зафіксувала, як по літаку Boeing 737-800 авіакомпанії МАУ були випущені дві ракети.

Нові кадри запуску ракет по літаку МАУ 8 січня в Ірані опублікувало видання The New York Times.

Як зазначає видання, цей запис з'явився на YouTube у ніч на 14 січня. Його завантажив на відеохостинг користувач із Ірану.

Відео дня

Видання пише, що відео було знято камерою, встановленою на даху будівлі в 4 милях від селища Бідкане (передмістя Тегерана).

Так, дві іранські ракети були запущені з інтервалом у 30 секунд з території військової бази у восьми милях від літака. Але жодна одна з ракет відразу ж не змогла збити літак. Після влучання другої ракети лайнер протримався в повітрі ще близько хвилини, після чого загорівся і почав різко падати.

NYT зазначає, що нове відео може бути відповіддю на те, чому транспондер літака перестав працювати за секунди до другого ракетного удару.

Відео: nytimes.com

Як повідомляв УНІАН, 8 січня біля аеропорту імені Імама Хомейні в Тегерані розбився літак рейсу PS752 компанії "Міжнародні авіалінії України", загинули 167 пасажирів і 9 членів екіпажу.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

Читайте такожРосія могла порушити санкції, продавши Ірану ракетну систему, з якої був збитий літак МАУ - Єльченко

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.

11 січня президент Ірану Хасан Роухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий "внаслідок ненавмисної людської помилки" та пообіцяв притягнути до відповідальності винних у збитті літака.

Командувач ВПС і військово-космічними військами Корпусу вартових Ісламської революції, бригадний генерал Амір-Алі Хаджізаде взяв на себе відповідальність за збиття українського літака. Він заявив, що оператор іранської системи протиповітряної оборони помилково прийняв літак МАУ за "крилату ракету".

Київ наполягає на проведенні відкритого розслідування, очікує повернення тіл загиблих до 19 січня і виплат компенсацій.