Контррозвідка Служби безпеки України викрила та ліквідувала поблизу лінії розмежування інформаторську мережу бойовиків «ДНР».

Відео дня

Як повідомляє прес-центр СБУ, діяла вона у Лиманському районі на Донеччині.

Оперативники та слідчі спецслужби встановили особи двох інформаторів терористів – жителі Лимана, які тісно співпрацювали із бойовиками. Обидві жінки пройшли детальний інструктаж у Донецьку, який відвідували нібито у приватних справах.

«Куратори відпрацювали їм завдання, канали зв’язку, узгодили умовний «сленг» для передачі потрібних терористам даних», - йдеться у повідомленні.

За завданнями кураторів диверсійно-розвідувального підрозділу «ДНР» спільниці збирали і засобами електронного зв’язку, передавали відомості про підрозділи ЗСУ, їх чисельність, озброєння, місця дислокації та напрямки переміщення у районі проведення ООС, насамперед залізничним сполученням. Отримані дані російські найманці використовували для планування військових дій та диверсій.

Читайте такожПівмісяця тримали у підвалі: представники терористичної організації хотіли завербувати жителя Дніпра

Зазначається, що наприкінці минулого року у межах розпочатого кримінального провадження слідчі та контррозвідники СБУ затримали одну із інформаторів бойовиків у Лимані. Також затримано і її спільницю.

Під час обшуків правоохоронці вилучили доказові матеріали, що підтверджують агентурну діяльність затриманих на користь НЗФ терористичної організації «ДНР».

Обом фігуранткам кримінального провадження повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації та сприяння її діяльності) Кримінального кодексу України.

Контррозвідники СБУ встановили також особи бойовиків-«кураторів», із якими співпрацювали затримані. Їх участь у діяльності терористичної організації задокументовано у межах досудового розслідування за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Їм також повідомлено про підозру у вчиненні інкримінованих їм злочинів.