Крім двох чоловіків-пропагандистів в Жулянах "завернули" і росіянку 1980 року народження / фото dpsu.gov.ua

Прикордонники не пропустили в Україну росіян, які їхали до Києва для проведення тренінгів та лекцій з написання текстів, комунікацій, піару та журналістики.

Як повідомляється на сайті Державної прикордонної служби, вчора рейсом з Мінська до України прилетів громадянин Росії 1985 року народження, який зазначив, що приїхав з діловою метою на запрошення однієї організації - проводити тренінги та заняття зі слухачами.

Однак у ході прикордонного контролю співробітники ДПСУ встановили, що лектор, співпрацює з політичними силами РФ і балотувався від «Ліберально-демократичної партії Росії» в Московську думу, а також є фахівцем з питань інформаційної війни.

Відео дня

Читайте такожВ одеському аеропорту затримали чоловіка, який відправляв українок у сексуальне рабство до Німеччини та Ізраїлю (відео)

«Лекції на цю тему він, до речі, читав в окупованому Криму в так званому в молодіжно-патріотичному таборі «Донузлав-2015». Тоді організатори - всеросійська організація «Боевое братство» - високо оцінили роботу тренера та нагородили його медаллю «Участник шествия «Бессмертный полк». Українські прикордонники також оцінили «заслуги» росіянина. Він повернувся зворотним рейсом зі штампом в паспорті «Заборона в’їзду» на 3 роки», - зазначають у ДПСУ.

Крім того, рейсом з Мінська прилетів росіянин 1986 року народження, який теж мав читати лекції про просування контенту у соціальних мережах. У його біографії прикордонники також виявили факт незаконного відвідування окупованого Криму, тому чоловіка відправили на зворотній рейс у Мінськ та заборонили в’їзд в Україну на 3 роки.

«Окрім двох чоловіків-пропагандистів у Жулянах «завернули» і росіянку 1980 року народження. Вона теж прилетіла рейсом з Мінська для проведення лекцій та тренінгів. Але кордон перетнути не змогла, адже її мета поїздки та наявні підтвердження не переконали охоронців кордону. Також було встановлено, що жінка займає посаду в забороненому в Україні інтернет-ресурсі», - додали прикордонники.

Як повідомило УНІАН джерело у Державній прикордонній службі України, йдеться про громадян РФ Дмитра Сидоріна, Андрія Фрольченкова і Катерину Дементьєву, яка є топ-менеджером російського «Яндексу».