false

У ході обшуків у справі проти дистриб'ютора сигарет компанії "Тедіс Україна" (раніше - "Мегаполіс Україна") на складах фірми на ринку "Юність" у Києві знайшли горілку, вироблену в "ЛНР".

Про це повідомляє "Цензор.НЕТ" з посиланням на джерело.

Така ж горілка була виявлена в кабінеті одного із керівників Антимонопольного комітету України, де теж пройшли слідчі дії в цій справі.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Генпрокуратура проводила обшуки в Антимонопольному комітеті.

Слідчі дії АМК пов'язані зі справою компанії «Тедіс Україна», яка є «монопольним» дистриб'ютором тютюнових виробів і належить громадянинові РФ Ігорю Кесаєву.

Як заявив Луценко, «досудовим розслідуванням встановлено, що з 2012 до сьогодні дійсним власником монопольного дистриб'ютора тютюнових виробів ТОВ «Мегаполіс Україна» (зараз – «Тедіс Україна») є, зокрема, громадянин РФ Кесаєв, стосовно якого рішенням РНБО застосовані санкції у вигляді заборони виведення коштів із України за кордон".

Читайте такожГлава Антимонопольного комітету заявляє, що знаходиться у відрядженні в Вашингтоні за погодженням уряду

Луценко пояснив, що попри свої обов'язки, покладені на них законом, керівники АМКУ не вживали заходів для демонополізації ринку, чим, на думку слідства, «сприяли монопольному становищу компанії «Мегаполіс» - «Тедіс-Україна».

За даними генпрокурора, попри заборону РНБО та НБУ, через рахунки фірм-транзитерів за 2015-17 виведено 2,5 млрд грн. При цьому для утримання монопольного становища фірма отримувала сприяння з боку окремих державних органів.

Своєю чергою міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що керівництво АМКУ сьогодні відсутнє на роботі, й висловив упевненість, що воно має бути відправлено у відставку.

false