На рахунки комерційних підприємств, що були задіяні у проведенні фінансової оборудки, накладено арешт / УНІАН

Правоохоронцями викрито розкрадання майже 30 мільйонів гривень менеджментом державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль».

Як повідомили у прес-центрі Службі безпеки України, посадовці аеропорту уклали з комерційною структурою контракт вартістю понад 90 мільйонів гривень на будівництво насосно-фільтраційної станції паливно-мастильних матеріалів.

Станція належить до об’єктів критичної інфраструктури, а її будівництво затверджено планом розвитку аеропорту «Бориспіль».

Відео дня

Як встановили правоохоронці, менеджмент держпідприємства наприкінці 2015 року перерахував бізнесменам більше ніж 28 мільйонів гривень авансового платежу. «Співробітники спецслужби задокументували, що будівництво об’єкту й досі не розпочато. Державні кошти через низку фіктивних фірм виведені організаторами оборудки у тінь», - поінформували в СБУ.

Читайте такожУ ГПУ розповіли схеми розкрадання грошей під час реконструкції "Олімпійського" напередодні Євро-2012

Під час обшуків в офісних приміщеннях аеропорту та комерційних структур оперативники спецслужби виявили печатки фіктивних фірм, комп’ютери з встановленими системами «Клієнт-Банк», вилучили фінансову та бухгалтерську документацію, яка свідчить про незаконне привласнення грошей аеропорту «Бориспіль».

На рахунки комерційних підприємств, що були задіяні у проведенні фінансової оборудки, накладено арешт.

Правоохоронцями відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Раніше у Києві викрили багатомільйонну схему розкрадання дизпалива на Південно-Західній залізниці.