До складу банди входили екс-

У Запоріжжі співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою затримали шістьох учасників організованого злочинного угруповання (ОЗУ) з діючих і колишніх поліцейських, які займалися розбійними нападами. Про це повідомила прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що в бандформування входили колишні співробітники спецпідрозділу "Беркут" і співробітники поліції.

Колишні правоохоронці займалися розбоєм / Прес-служба СБУ
 

Зловмисники отримували від інформаторів дані про отримання громадянами великих сум готівки.

Відео дня

Читайте такожНа Житомирщині поліція розслідує розбійний напад на далекобійника з Сербії

Після цього зловмисники у формі з'являлися за місцем проживання жителів Запоріжжя і, погрожуючи вогнепальною зброєю та фізичною розправою, відбирали майно і гроші.

Оперативники спецслужби затримали трьох бандитів під час чергового розбійного нападу на квартиру запорожця, де вони планували заволодіти сотнею тисяч гривень. Співробітники СБ України мають докази причетності угруповання до ряду розбійних нападів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Усіх шістьох зловмисників затримано у відповідності зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, їм оголошено про підозру у скоєнні злочину. Вирішується питання про перекваліфікацію злочинних дій на статтю 257 – "бандитизм". Тривають слідчо-оперативні дії.

Нагадаємо, раніше в Харкові грабіжник напав на перехожу і спробував її задушити.