Наразі проводяться всі необхідні оперативно-слідчі дії / фото УНІАН

Потужність вибухового пристрою, що спрацював в автомобілі співробітника Головного управління розвідки Міністерства оборони Максима Шаповала, становила 1 – 1,2 кг в тротиловому еквіваленті.

Про це в коментарі УНІАН повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

«Найймовірніше всього вибухівку було закладено на днище автомобіля, з того, що я можу оцінити, скоріше за все, це був дистанційний вибух. В даній ситуації здійснюють експертизи, проводяться всі необхідні оперативно-слідчі дії, працює Нацполіція, справа передана у військову прокуратуру», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожУ поліції розповіли подробиці підриву авто розвідника: вибухівку заклали знизу машини

«Тип вибухового пристрою з’ясовується. На сьогодні з’ясовано, що орієнтовна потужність вибухового пристрою становила 1 – 1,2 кг в тротиловому еквіваленті», - додав Шкіряк.

Як повідомляв УНІАН, у Києві на розі вулиць Соломʼянська та Олексіївська сьогодні, 27 червня, вранці вибухнув автомобіль «Мерседес», загинув водій.

Пізніше у МВС повідомили, що під час вибуху автомобіля сьогодні в Києві загинув військовослужбовець, а подію кваліфіковано як теракт.

У прес-службі Міноборони повідомили, що внаслідок вибуху автомобіля у столиці загинув співробітник Головного управління розвідки Міноборони полковник Максим Шаповал.