Пізно увечорі стався замах на Мосійчука / фото Антон Геращенко, Facebook

За попередньою інформацією в момент виходу з приміщення телеканалу «Еспрессо» нардепа Ігоря Мосійчука був підірваний припаркований там мотоцикл з встановленим на ньому вибуховим пристроєм.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив нардеп член колегії МВС Антон Геращенко.

«У результаті вибуху загинув громадянин, особа якого встановлюється. Поранені: народний депутат Ігор Мосійчук, політолог Віталій Бала і охоронець народного депутата. Вони отримали поранення різного ступеня тяжкості і госпіталізовані. Лікарі надають їм термінову медичну допомогу», – повідомив Геращенко.

Відео дня

За його словами, в житлових будинках навколо вибиті шибки. Геращенко припускає, що потужність вибуху була не менше 1 кілограма в тротиловому еквіваленті.

Читайте такожПісля вибуху окрім Мосійчука "швидка" забрала ще трьох осіб: дорогою до лікарні один помер

«Одна з версій слідства в числі інших – дії російських спецслужб із дестабілізації суспільно-політичної ситуації на тлі акцій протесту. Раніше така ж доля спіткала журналіста Павла Шеремета, співробітника ГРУ - Максима Шаповала, Полковника контррозвідки Юрія Возного, підполковника Олександра Хараберюша. Така ж доля у січні цього року була уготована і мені», – додав Геращенко.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 25 жовтня, пізно ввечері біля редакції телеканалу «Еспрессо» внаслідок вибуху постраждав нардеп Ігор Мосійчук, його охоронець, політолог Віталій Бала і ще одна людина, яка згодом загинула по дорозі у лікарню.

Читайте також: Як стався вибух, хто загинув і в якому стані поранені: все, що відомо про замах на нардепа Мосійчука в Києві (фото, відео)

Пізніше сам Мосійчук заявив, що після проведеної вночі операції його стан стабілізувався. За словами наррдепа, він провів на операційному столі чотири години, медики витягли з його тіла велику кількість осколків.