Слідчий наполягав на продовженні запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту / Думська

Приморський районний суд Одеси сьогодні відмовився продовжити домашній арешт лідеру «Вуличного фронту» Дем'янові Ганулу, затриманому за участь в акції протесту проти забудови Літнього театру, яка відбулася 18 листопада в Міському саду, коли постраждало понад 20 правоохоронців, серед яких начальник регіонального главку Нацполіціі Дмитро Головін.

Читайте такожВ Одесі суд відпустив учасника акції проти виступу Білик під особисте зобов'язання

Як передає кореспондент УНІАН, на засіданні, яке відбулося 3 січня, було заслухано клопотання слідчого, який наполягав на продовженні запобіжного заходу - домашній арешт, термін якого закінчується завтра, 4 січня.

Відео дня

У той же час адвокат Ганула висловився за скасування арешту в зв'язку «з відсутністю складу злочину» в діях його підзахисного.

Заслухавши сторони, суддя Вадим Коваленко відмовив у продовженні запобіжного заходу, пославшись на порушення процедури подачі відповідного клопотання. Зокрема, згідно із законодавством, дане прохання мав подавати прокурор, а не слідчий, який не є в даному разі уповноваженою особою.

Як повідомляв УНІАН, 5 грудня 2017 року Апеляційний суд Одеської області змінив запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт лідеру громадської організації «Вуличний фронт» Дем'янові Ганулу, затриманому за участь в акції протесту проти забудови Літнього театру, яка відбулася 18 листопада в Міському саду. Тоді постраждало більш як 20 правоохоронців, серед яких начальник регіонального главку Нацполіціі Дмитро Головін.

Нагадаємо, 23 листопада Приморський райсуд Одеси відправив Ганула в СІЗО на 2 місяці без права внесення застави.

27 листопада суд взяв під цілодобовий домашній арешт активіста Ігоря Бея, який підозрюється, в тому числі, в нанесенні травми Головіну, але 6 грудня цей запобіжний захід був пом'якшений апеляційною інстанцією. Зокрема, Бей мав перебувати під домашнім арештом з 22.00 до 7.00.

Крім того, 24 листопада той самий райсуд заарештував активіста Сергія Стерненка на два місяці з альтернативою застави в понад 600 тис. грн, які вніс голова Одеської ОДА Максим Степанов.

6 грудня Апеляційний суд області відпустив Стерненка під особисте зобов'язання, але 13 грудня Київський райсуд Одеси обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це було пов'язано з тим, що Стерненку висунуто іншу підозру - в «кришуванні» наркоточок у 2014 році. Вже 21 грудня Апеляційний суд пом'якшив цей запобіжний захід Стерненку на домашній арешт з 19.00 до 7.00.