Апеляційний суд Києва залишив Шуфрича під арештом до середини листопада / фото УНІАН, Володимир Гонтар

Київський апеляційний суд залишив під вартою народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у держзраді

Як передає кореспондент УНІАН, захист просив скасувати арешт Шуфрича. Своєю чергою, прокурори всиловилися проти задоволення апеляційної скарги захисників нардепа.

Заслухавши сторони та порадившись у нарадчій кімнаті, колегія суддів ухвалила залишити без змін ухвалений судом першої інстанції запобіжний захід щодо Шуфрича у вигляді тримання під вартою.

Відео дня

Шуфрича підозрюють у держзраді та змові із ФСБ РФ

Як повідомляв УНІАН, 15 вересня Шуфрич отримав підозру у держзраді. За даними Служби безпеки України, він вів антиукраїнську діяльність, виконуючи завдання свого російського куратора - колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича, який втік до РФ та нині є агентом російської ФСБ. Зокрема, слідство заявляє, що Шуфрич вів підривну діяльність в інформаційній сфері.

Після вручення підозри та обшуків Шуфричу обрали запобіжний захід - арешт без права внесення застави до 15 листопада включно. 

20 вересня нардепи зняли Шуфрича з посади очільника голови Комітету ВРУ з питань свободи слова. Шуфрич й надалі залишиться одним з трьох членів цього комітету.

Вас також можуть зацікавити новини: