Активісти хотіли пройти вулицею Банковою до входу в будівлю офісу президента / скріншот

Учасники маршу до Дня Гідності та свободи у Києві прийшли під Офіс президента, де сталися сутички з правоохоронцями.

Активісти хотіли пройти вулицею Банковою до входу в будівлю Офісу президента, проте поліцейські перегородили їм шлях, не пропустивши за огорожу, пише LB.ua.

Читайте такожЗеленський у День Гідності та Свободи звернувся до українців (відео)

Зазначається, що акція з нагоди Дня Гідності та Свободи розпочалася на Майдані Незалежності. Люди вишикувалися в колону для пам'ятної ходи під гаслом "Не будемо втрачати гідність! Захистимо свободу!".

Учасники колони піднялися по Алеї Героїв Небесної Сотні до Офісу президента і зажадали, щоб їх пропустили в будівлю, після чого почалися сутички з поліцією.

Учасники акції кричали "Ганьба!" і "Пропускай", а правоохоронці закликали "не порушувати публічний порядок і безпеку", пише Громадське. У підсумку, правоохоронці почали пропускати людей по одному, але проводячи поверхневу перевірку на вході.

Активісти зажадали звільнити голову Офісу президента Андрія Єрмака і заявили, що в іншому випадку за 10 днів почнуть безстрокову акцію з вимогою імпічменту Володимира Зеленського.

Як пише УП, поліція пропустила невелику частину активістів, перевіривши речі, але організовану колону не пускають. А в поліції зазначають, що на територію в будівлю ОПУ пускають всіх охочих, але мітингувальники повинні пройти перевірку.

Відзначимо, що зараз ситуація на Банковій спокійна.

Тим часом у поліції повідомили, що заходи з нагоди Дня гідності та свободи в столиці 21 листопада пройшли без грубих порушень.

Зазначається, що для безпеки учасників і запобігання провокаціям охорону громадського порядку забезпечували поліцейські та військовослужбовці Національної гвардії.

Поліція діалогу запропонувала учасникам акції біля Офісу президента пройти поверхневу перевірку задля безпеки всіх громадян, котрі брали участь у заході, однак вони відмовилися та намагалися потрапити до державної будівлі без проходження фільтраційних заходів.

Після проведення поліцейськими роз'яснювальної роботи частина учасників пройшла поверхневу перевірку та безперешкодно потрапила до Офісу президента, інші відмовилися.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 21 листопада, Україна відзначає День Гідності та свободи, в рамках якого в Києві відбулися меморіальні заходи на Алеї Героїв Небесної Сотні. Там провели молебень і покладання квітів, у тому числі за участю президента Володимира Зеленського.

Після цього, коли Зеленський повертався до автомобіля, присутні біля меморіалу люди кричали йому услід: "ганьба", "зрадник" і "малорос".

Найбільша кількість учасників сьогоднішніх акцій перебувала на Майдані Незалежності та біля Офісу президента.