ДБР повідомило про підозру військовому через службову недбалість / фото УНІАН

Правоохоронці повідомили про підозру військовослужбовцю, через недбалість якого Збройні сили України втратили 89 тонн авіаційного пального. Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

За даними слідства, у серпні 2022 року військовослужбовець, в обов’язки якого входило забезпечення зберігання паливно-мастильних матеріалів однієї з військових частин, не перевірив на щільність резервуар, куди було відвантажене авіаційне пальне для газотурбінних двигунів.

В результаті через негерметичні клапани з резервуарів витекло майже 89 тонн рідини вартістю 6,5 млн грн.

Відео дня

Наразі військовослужбовцю повідомлено про підозру у недбалому ставленні до військової служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 425 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді до 8 років позбавлення волі.

Затримання військових на хабарах

Як повідомляв УНІАН, раніше Державне бюро розслідувань затримало посадовця Міністерства оборони, який за хабарі переправляв військовозобов'язаних за кордон. За свої "послуги" він брав 9 тис. доларів, і готував висновок військово-лікарняної комісії про непридатність до військової служби.

Також ДБР на Одещині затримало заступника командира військової частини, який вимагав з підлеглого 120 тисяч гривень за підписання документів на переведення до іншого військового підрозділу.

Вас також можуть зацікавити новини: