Ілюстрація REUTERS

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали працівника одного із київських підрозділів СБУ під час збуту громадянину боєприпасів.

Читайте такожУ МВС назвали ім'я і показали фото зловмисника, який захопив заручника в Полтаві

Як повідомляє прес-служба ДБР, за попередньою інформацією, працівник СБУ налагодив механізм збуту зброї та боєприпасів цивільним особам.

Відео дня

Так, у ході слідства слідчими задокументовано факт збуту жителю Харкова автомата «АКС-74», 5 магазинів до нього та понад 1,2 тис. патронів калібру 5.45 мм на суму 1,5 доларів.

22 липня у слідчі ДБР затримали працівника СБУ під час збуту чергової партії патронів та двох предметів, які ззовні схожі на гранати.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого, а також в одному зі сховищ у Харкові, виявлено та вилучено 3,5 тис. патронів, автомат «АКС-74» та 2 гранати, які ззовні схожі на бойові.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України), обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.