Прокудін розповів про вчинок волонтерів, який його обурив / колаж УНІАН, фото t.me/DPSUkr, кадр з відео

Представники волонтерських організацій "Єдина Україна" та "Аджалік" отримали дозволи на виїзд за кордон через систему "Шлях" і вирішили не повертатися в Україну. З країни втекли одразу 10 людей, розповів голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

"На превеликий жаль, не всі, хто називає себе благодійниками, такими є насправді. Мною були видані розпорядження про дозвіл на перетин кордону для представників організацій "Єдина Україна" і "Аджалік". Вони виїхали за межі країни і привезли обіцяну гуманітарну допомогу, зробили фото, відзвітували", - розповідає очільник Херсонщини.

За його словами, після того, як волонтери вирішили перетнути кордон вдруге, назад вони вже не повернулися.

Відео дня

"Йдеться про 10 осіб. Зараз розпорядження про їхній виїзд скасовано. Також звернувся до правоохоронних органів з проханням перевірити факт незаконного перетину державного кордону. Співпрацюємо, щоб притягнути їх до відповідальності. Ці недоорганізації більше не отримають погодження на виїзд за кордон", - розповів Прокудін.

Втеча українців за кордон - останні новини

Як писав УНІАН, з України щодня виїжджає близько 6 тисяч чоловіків призовного віку. Йдеться про тих, хто має на це законне право - водії, волонтери і т.п. Практично всі вони потім повертаються. Але прикордонники щодня відмовляють у перетині кордону близько 100 українцям.

Водночас, як підрахували австрійські журналісти, з початку повномасштабного вторгнення з України виїхали понад півмільйона чоловіків призовного віку. Хтось втік за підробленими документами, хтось - за допомогою контрабандистів.

У Євростаті кажуть, що у 27 державах-членах ЄС, а також у Швейцарії, Ліхтенштейні та Норвегії перебувають 650 тисяч українських біженців чоловічої статі, які за віком підпадають під призов. 

Вас також можуть зацікавити новини: