Встановлено, що винуватцем аварії був 26-річний мешканець Вінницької області / фото Нацполиция

На Рівненщині поліція встановила винуватця масштабної ДТП, внаслідок якої загинули четверо людей, серед них - трирічна дитина.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у відділі комунікації Головного управління Нацполіції у Рівненській області, триває розслідування аварії, яка сталася вчора, 7 червня, ввечері на трасі «Київ-Чоп» неподалік села Вересневе.

Читайте такожНа Рівненщині сталася масштабна ДТП: четверо загиблих (фото, відео)

Відео дня

Встановлено, що 26-річний житель Вінницької області, керуючи автомобілем Mercedes-Benz Actros із напівпричепом, виїхав на зустрічну смугу руху, де спочатку зіткнувся із автомобілем Audi А6 на іноземній реєстрації під керуванням 44-річного рівнянина, а потім - із автомобілем Chevrolet Aveo, за кермом якого перебував 60-річний житель Волинської області.

«Від удару автомобіль Chevrolet Aveo злетів у кювет. Внаслідок ДТП загинув водій та троє пасажирів іномарки: 49-річний житель Волині, його 44-річна дружина, а також їхній трирічний онук із Житомира. У подальшому автомобіль Audi А6 відкинуло на зустрічну смугу руху, де сталося зіткнення із автомобілем «ЗАЗ 11026» під керуванням 38-річного жителя Рівненського району», - зазначає прес-служба поліції.

У 44-річнного водія автомобіля Audi А6 медики діагностували закриту черепно-мозкову травму та перелом ноги. Його доставили до Рівненської центральної міської лікарні.

Водія вантажівки слідчі затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох людей), а також обрання запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від 5 до 10 років із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Водії, як стверджують у поліції, були тверезими, втім у них іще відібрали на аналіз зразки крові.