Лікарі вчасно не отримали надбавки / фото: УНІАН

Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций звільнив свого заступника Віталія Свічинського через затримку виплати надбавок, покладених медикам за боротьбу з пандемією COVID-19.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Одеської ОДА, Свічинського звільнено сьогодні, 12 травня.

«Ще минулої п'ятниці ухвалив рішення звільнити свого заступника Віталія Свічинського, який відповідав за соціальний і медичний напрямок і не впорався з поставленими завданнями», - процитувала прес-служба Куцого.

Відео дня

За його словами, «останньою краплею» стали затримки з доплатами медикам швидкої допомоги. Куций підкреслив, що Свічинський знав про проблему, але не вирішив її.

«Працівникам нашого департаменту фінансів довелося два дні вручну проводити виплати працівникам Одеського обласного центру екстреної допомоги», - зазначив голова ОДА.

Він акцентував, що ще минулого тижня попереджав про персональну відповідальність за затримки доплат і недбале ставлення до роботи.

Як повідомляв УНІАН, президент Володимир Зеленський доручив міністру охорони здоров'я Максиму Степанову і головам обласних державних адміністрацій усунути перешкоди, які заважають здійснити виплати 300% надбавки до зарплат медикам, які працюють з хворими на COVID-19, і вирішити це питання в найближчі дні.

Довідка УНІАН. У вересні 2015 року, під час керівництва областю Міхеілом Саакашвілі, Віталій Свічинський був призначений головою Савранської районної державної адміністрації Одеської області. У жовтні 2018 року призначений заступником голови ОДА (на той час Максима Степанова, який зараз є міністром охорони здоров'я). Є депутатом Одеської облради.