Працівник ТЦК раніше був на фронті, потім його визнали обмежено придатним / колаж УНІАН, скриншоти з відео

У соцмережах з’явилося відео, як на одній із вулиць Житомира чоловік скоїв напад на працівника ТЦК. Він кілька разів вдарив військовослужбовця та облаяв його. 

За словами речниці Житомирського районного управління поліції Марини Вітвицької, після того, як 14 березня ролик оприлюднили в Інтернеті, до них із заявою звернувся постраждалий військовий.

"Правоохоронці встановили особу причетного до події — ним виявився 33-річний містянин", - цитує слова Вітвицької "Суспільне". 

Поліція кваліфікувала інцидент як хуліганство. Проводиться розслідування.

Згодом Житомирський обласний ТЦК та СП оприлюднив відео з постраждалим від нападу працівником, який розповідає про деталі конфліктної ситуації. 

За військовослужбовця, який має позивний "Бабай", його призвали на службу на початку 2023 року.

Спочатку він служив у стрілецькому батальйоні у взводі розвідки, а після навчань його відправили на Куп'янський напрямок. Військовий опинився в аеророзвідці, оскільки добре керував дронами.

Згодом він знову опинився на навчаннях, після яких почав служити в роті ударних БпЛА у 32-й окремій механізованій бригаді.

Через те, що військовий мав чимало захворювань та часто бував у госпіталях, його визнали обмежено придатним. "Бабая" перевели в Житомирську область. Там він опинився в роті охорони, яка займається оповіщенням громадян, щоб ті ставали на військовий облік та проходили військово-лікарську комісію.

За його словами, близько 95% працівників ТЦК – це ті, хто повернувся з фронту з пораненнями та контузіями.

Говорячи про інцидент, який трапився з ним у Житомирі, він зазначив, що не розуміє такого ставлення. У цій ситуації він себе стримав та не відреагував.

"Я не знаю, що змусило цю людину так повестись. Ми просто йшли повз і нікого не чіпали, ми навіть там нікого не зупиняли. Ми йшли повз нього, він почав до нас нецензурно висловлюватись, кричати. Я зупинився біля нього та попросив бути тихіше, на що людина відреагувала ще гірше, почала кидатися… Потім дізнався, що він служив, правда, не знаю, де. Не можу зрозуміти, що змусило його так повестись", - прокоментував інцидент військовий.

У Чернівецькій області на працівників ТЦК напали з сокирою

7 березня у Чернівецькій області на КПП "Горлеча" чоловіки з сокирами напали на працівників ТЦК та побили вікна у їхньому автомобілі. 

Зокрема, водій автомобіля "ВАЗ-2121" здійснив наїзд на 41-річного працівника ТЦК. У подальшому, виконавши маневр розвороту, чоловік зупинився та ударив обухом його в передпліччя. Інший зловмисник також завдав удар обухом сокири в плече військовослужбовцю. Після чого нападники втекли.

Згодом поліція розшукала та затримала зловмисників. Ними виявилися місцеві жителі.

Вас також можуть зацікавити новини: