Затриманий також дістав поранення / Фото: Нацполіція

У Чернівецькій області правоохоронці затримали чоловіка, який намагався пограбувати будинок, а під час втечі поранив двох поліцейських.

Про це повідомили в обласному управлінні Національної поліції.

Читайте такожУ Львові зі стріляниною затримали грабіжників, які вкрали 4,5 мільйони гривень

"Оперативники управління стратегічних розслідувань отримали інформацію про те, що готується розбійний напад на приватний будинок місцевого мешканця. Під час її відпрацювання інформація підтвердилася. З’ясувалося, що 36-річний громадянин іншої країни, у 2010 році був засуджений до 11-ти років позбавлення волі за скоєння тяжких злочинів на території Одеської області, у тому числі і розбійного нападу", - розповіли у поліції.

Для затримання залучили спецпідрозділ КОРД через інформацію про можливу зброю в зловмисника.

Поранено двох правоохоронців / Фото: Нацполіція

"Затримання нападника проводилося у рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за частиною 3 статті.187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області, слідчі слідчого управління обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури області та за силової підтримки КОРД влаштували засідку в будинку місцевого мешканця",- йдеться у повідомленні.

У ніч на 10 червня чоловік проник до будинку через вікно підвального  приміщення, але почувши фразу "Працює поліція", спробував втекти та почав стріляти у бік спецпризначенців. Двоє з них отримали вогнепальні поранення. Для затримання правоохоронцям довелося застосувати зброю, зловмисника поранили у стегно.

"Наразі поліцейських з вогнепальними пораненнями голови та гомілки, зловмисника з пораненням стегна госпіталізували, їм надається медична допомога. Вирішується питання щодо правової кваліфікації події", - резюмували в поліції.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Одесі затримали нападників на інкасаторів у 2018 році.