Чоловік захопив заручників в автобусі / фото УНІАН

У Луцьку терорист, який захопив рейсовий автобус «Берестечко-Краснилівка»  із пасажирами, періодично стріляє через зашторені вікна  транспортного засобу.

Читайте такожУ Луцьку терорист захопив автобус із заручниками: всі подробиці (онлайн-трансляція)

Як передає кореспондент УНІАН, цю інформацію підтвердила речниця ГУ Нацполіції у Волинській області Ольга Бузулук.

Відео дня

Наразі у центрі міста не працюють супермаркети та інші заклади, поліція вивела працівників цих закладів із приміщень. Місцевим жителям, чиї будинки розташовані поблизу, силовики забороняють виходили з дому і виглядати з вікон.

Як повідомила речниця поліції Волині Бузулук, до Луцька прибув Арсен Аваков. 

Захоплення заручників в автобусі: що сталося в Луцьку

Як повідомляв УНІАН, 21 липня вранці на Театральній площі в центрі Луцька чоловік захопив рейсовий автобус приміського сполучення «Берестечко - Красилівка» з близько 20 пасажирами. Він повідомив, що автобус замінований, у нього при собі автоматична зброя та велика кількість вибухівки.

В області введено оперативний план «Заручник», СБУ введений план «Бумеранг». Зі зловмисником ведуться переговори. Центр перекритий поліцією.

Відомо, що чоловік висловлював обурення «існуючою системою в Україні», відмовився виходити й відпускати людей, а також відкрив стрілянину в бік правоохоронців. Інформації про потерпілих поки немає. У поліції заявили, що вимоги зловмисника не містять жодної конкретики.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України.

За інформацією заступника голови Міністерства внутрішніх справ України Антона Геращенка, зловмисник, захопив автобус з пасажирами, зателефонував до поліції та представився як «Максим Плохой».