До журналістки застосували фізичну силу та видалили відзняте відео / фото телеканалу «Відкритий»

У Дніпрі учора, 18 червня, через зйомку про порушення карантину у продовольчому магазині побили журналістку місцевого телеканалу «Відкритий» Христину Малікову.

Про це УНІАН повідомило керівництво телеканалу.

Згідно з наданою інформацією, журналістка зайшла в магазин «Асорті» в центрі міста на вулиці Старокозацькій і побачила, що продавці не дотримуються карантинних вимог – були без масок, а на полицях лежали неприкриті кулінарні вироби.

«Журналістка зафіксувала порушення на телефон, після чого на неї напала власниця магазину, яка заявила, що магазин є приватною власністю і зйомки тут заборонені. У дівчини забрали телефон і видалили зняте відео. При цьому до неї була застосована фізична сила. Керівництво «Відкритого» звернулося до поліції, після чого був складений відповідний протокол. Неадекватна власниця магазину в присутності поліцейських продовжувала вести себе агресивно, що підтверджує відео телеканалу», - йдеться у повідомленні.

Як повідомила УНІАН прес-секретар Дніпровського міського відділу поліції Аліна Стадник, за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній професійній діяльності журналіста. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до обмеження волі на строк до 3 років. Проводиться розслідування.