Двох чоловіків затримано за спробу перекинути наркотики до колонії / фото Нацполіції

На Сумщині правоохоронці ліквідували канал постачання наркотиків до виправної установи.

Про це повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Сумській області.

Згідно із повідомленням, злочинну діяльність угруповання, яке налагодило канал постачання наркотиків та психотропів до спецустанови, викрили працівники обласного управління стратегічних розслідувань, Сумського відділу поліції та Сумської місцевої прокуратури.

Відео дня

За даними поліції, організатором злочинних дій був так званий «смотрящий» за виправною колонією, який залучив до них раніше засуджених спільників.

«Організував постачання наркотиків до держустанови 27-річний кримінальний «авторитет», який відбуває покарання у виправній колоній. Залучив до діяльності чотирьох місцевих жителів, які раніше також перебували у стінах колонії. Зловмисники доставляли «товар» на територію спецустанови шляхом «перекидання». Кожен член угруповання відповідав за свою «лінію» роботи», – зазначається у повідомленні.

Організував схему постачання наркотиків до колонії кримінальний «авторитет» / фото Нацполіції

Зокрема, організатор повідомляв, скільки необхідно «товару» та в подальшому збував його засудженим. Інші учасники купували канабіс та автомобілем доставляли його до стін в’язниці.

«Поки один із зловмисників перекидав пакунок на територію виправної колоній, другий контролював прилеглу територію. На території колонії «товар» забирали ув’язнені, після чого передавали кримінальному «авторитету». Зазвичай вага пакунку становила 0,8 кг», - розповіли в поліції.

У четвер, 17 вересня, поліцейські за силової підтримки спецпідрозділу КОРД та роти особливого призначення, за участі патрульної поліції та за сприяння керівництва виправної колоній затримали чотирьох зловмисників під час чергової спроби доставити наркотики до виправної установи.

У результаті проведення санкціонованих обшуків за місцем мешкання правопорушників та за місцем відбування покарання кримінального «авторитета» правоохоронці вилучили пакети та згортки з наркотичним засобом «канабіс».

Крім того, організатор злочинної діяльності зберігав у поліетиленових пакетах наркотичну речовину, схожу на канабіс, ампули з анальгетиком, що використовується як антидот при передозуванні наркотиками, телефони, чорнові записи про отримані прибутки та їх розподіл.

Як уточнила УНІАН речниця прокуратури Сумської області Наталія Науменко, 17 вересня під час чергової спроби перекинути пакунок на територію установи було затримано двох осіб. Чоловіки намагались втекти від правоохоронців на власному автомобілі, спричинивши при цьому дорожньо-транспортну пригоду.

«Всього задокументовано чотири епізоди незаконного переміщення в колонію наркотичних засобів. Під час спецоперації було затримано двох осіб, у яких вилучено близько 1 кг речовини, схожої на канабіс. Ще двоє осіб перебували в автомобілі, яким зловмисники намагалися втекти з місця події. Наразі вони перебувають у статусі свідків і перевіряються на участь у протиправних діях», – розповіла Науменко.

Речник поліції Сумської області Володимир Крупецьких повідомив УНІАН, що ДТП зловмисники спричинили під час їх затримання.

«Коли автомобіль із зловмисниками спецпризначенці затисли своїм транспортом із різних боків, перші намагалися виїхати заднім ходом і протаранили автівку правоохоронців, але це їм не допомогло. У ДТП ніхто не постраждав, але автомобілі отримали механічні пошкодження», – зазначив Крупецьких.

На даний час учасникам організованої групи прокуратура погодила повідомлення про підозру в учиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обранням затриманим запобіжних заходів.

Вас також можуть зацікавити новини