Затриманий під час нападу перебував за 50 кілометрів від місця подій / фото Костянтин Немічев, Facebook

Після 18 днів перебування в СІЗО звільнено Олександра Бугаєва - одного із затриманих за підозрою в нападі на автобус на трасі біля міста Люботин.

Про це у Facebook повідомив лідер осередку партії "Національний корпус" у Харкові Костянтин Немічев.

За його словами, затриманий під час нападу знаходився за 50 кілометрів від місця подій, але як підозрюваний провів за ґратами 18 днів.

Відео дня

За даними ЗМІ, була встановлена непричетність Бугаєва до злочину.

Читайте такожОбстріл автобусу на Харківщині: тисячі українців вийшли на акцію протесту "Захист України - не злочин"

Обстріл автобусу: що відбулося на Харківщині

  • 27 серпня близько 19:10 поблизу міста Люботин Харківської області на автодорозі невідомі автомобілем Mitsubishi заблокували рух мікроавтобуса Mercedes, у якому перебували 20 осіб, та змусили його зупинитися. Після цього з автомобіля Mitsubishi вийшла група людей, які скоїли напад на пасажирів мікроавтобуса та завдали механічних ушкоджень самому автомобілю – порізали шини, побили камінням скло й обстріляли з травматичної зброї.
  • Після скоєння злочину зловмисники втекли на своєму автомобілі.
  • В результаті події до лікарні доставили чотирьох постраждалих.
  • Поліція затримала 14 зловмисників. Їхні дії кваліфіковані за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) і ч. 15, п. 1, 7, 12 ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство двох і більше осіб з хуліганських спонукань, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.
  • Того ж дня народний депутат від партії ОПЗЖ Ілля Кива заявив, що поблизу Харкова розстріляли автобус з членами громадського руху "Патріоти - За Життя". Він стверджував, що обстріл здійснили активісти "Азову" та "Національного корпусу".
  • Суд заарештував дев'ятьох затриманих після обстрілу автобусу на Харківщині.