Чоловік намагався дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в регіоні / скріншот СБУ

В Одесі затримано чоловіка, який закликав до створення «Одеської народної республіки».

Як повідомили УНІАН в управлінні СБУ в Одеській області, контррозвідники спецслужби затримали місцевого жителя, який намагався дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в регіоні.

Встановлено, що одесит налагодив зв'язки з членами терористичних організацій «ЛНР» і «ДНР» і за їх завданням розміщував на персональних сторінках у соцмережах деструктивні матеріали.

Відео дня

Читайте такожУ Харкові відомий сепаратист прийшов на акцію націоналістів – його відігнали зеленкою (фото)

Зокрема, він закликав жителів Одеської області підтримати терористичні псевдо-утворення «Л/ДНР» і вихід регіону зі складу України. Крім того, він підбурював до створення так званої «Одеської народної республіки».

Під час обшуків за місцями реєстрації та проживання зловмисника в Одесі виявлені матеріали, що свідчать про його діяльність на шкоду державній безпеці. Вони долучені до справи.

Зловмиснику повідомили про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Як повідомляв УНІАН, за останні три місяці кіберфахівці Служби безпеки України викрили 21 інтернет-агітатора, які за завданням російських спецслужб намагалися дестабілізувати ситуацію та створювали панічні настрої в суспільстві.