У місті Українка конфлікт завершився стріляниною / фото Нацполіція

Стрілянина в кафе 2 вересня у місті Українка Київської області сталася на грунті побутових відносин.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на брифінгу начальник Головного управління поліції в Київській області Андрій Нєбитов.

"В Українці конфлікт стався на грунті побутових відносин… Між дітьми стався конфлікт. На жаль застосували мисливську та травматичну зброю. 22 особи, хто там брав участь, встановлені. Зараз встановлено весь автотранспорт, який прибув з Києва. І зараз ці автотранспортні засоби вилучено. Але особи розуміли, яка буде реакція правоохоронної системи, тому в той же день виїхали з місць помешкання. Наразі ми готуємо їм підозри заочні», - сказав начальник поліції Київщини.

За його словами, одну особу вже затримано.

Читайте такожПоліція встановила 22 учасників стрілянини у місті Українка, серед них - росіяни (відео)

Перестрілка в Українці: що відомо

  • 2 вересня ввечері у місті Українка Київської області група осіб влаштувала стрілянину в кафе, троє осіб дістали поранення.
  • 3 вересня, поліція заявила, що встановила 22 учасника конфлікту. За версією слідства, група невідомих осіб приїхала на автівках із Києва до кафе у місто Українка і влаштували конфлікт, який переріс у стрілянину з травматичної зброї. У відповідь на це місцеві застосували мисливську зброю.
  • Під час проведення оперативно-розшукових заходів, аналізу відеозаписів та показів свідків поліцейські встановили, що до вчинення хуліганських дій причетні 15 місцевих жителів та 7 осіб, які приїхали зі столиці, у томі числі громадяни Російської Федерації.
  • Потерпілі, які звернулися до лікарні з пораненнями, відмовилися від пояснень та співпраці зі слідством. Їхньому життю нічого не загрожує.
  • Тривають розслідування у двох кримінальних провадженнях, відкритих за фактами вчинення хуліганства із застосуванням зброї, та за фактом приховування злочину - за ч. 4 ст. 296, ст. 396 Кримінального кодексу України.