Вчинити самоспалення йому не дали / фото: Страна.uа

Біля Верховної Ради підприємець з Нової Каховки намагався вчинити самоспалення, протестуючи проти свавілля поліції.

Як передає кореспондент УНІАН, на мітингу за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова біля будівлі парламенту підприємець із Нової Каховки Юрій Ляшенко намагався вчинити самоспалення. Він облив себе невідомою рідиною і підпалив. Полум’я швидко загасили люди, які були поруч. В результаті чоловік отримав опіки грудей і плечей. Присутні на акції парамедики Червоного хреста надали йому першу медичну допомогу.

Підприємець пояснив журналістам, що до цього кроку його змусила безвихідь: кримінальну справу, яку порушили ще 7 місяців тому проти зловмисників, які відібрали у його сім’ї будинок, де він жив та працював – там була майстерня і магазин, ніхто не розслідує.

Відео дня

Чоловік також зазначив, що вперше у нього відібрали бізнес ще в 2005 році, проте він виграв усі суди і повернув своє майно. «Але в 2019 році бандити, за сприяння поліції, яка їх охороняла, знову відібрали будинок: нас просто викинули на вулицю», - сказав він і додав, що за часів генерального прокурора Руслана Рябошапки було порушено кримінальну справу.

Також підприємець повідомив, що навіть зустрічався з президентом, який йому пообіцяв відновити справедливість, проте пройшло 7 місяців - і жодних результатів розслідування не дало: родина Ляшенків до сьогодні не може потрапити у свій будинок.

Підприємець звинувачує у такому свавіллі правоохоронців, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Як повідомляв УНІАН, учасники акції за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, яка проходить під Верховною Радою, привезли на площу Конституції старий міліцейський автомобіль УАЗ, який в народі називають «бобік».