Депутату загрожує довічне ув’язнення / фото Закарпатської обласної прокуратури

На Закарпатті правоохоронці завершили слідство щодо депутата, який обвинувачується у скоєнні теракту на сесії Керецьківської сільської ради у грудні 2023 року, що призвів до загибелі та поранення людей. 

Як повідомляє прес-служба Закарпатської обласної прокуратури, обвинувальний акт стосовно депутата скеровано до суду. 

За даними слідства, 15 грудня 2023 року у с. Керецьки Хустського району під час засідання сесії сільради обвинувачений кинув на підлогу у залі три гранати, які одразу здетонували.

Відео дня

"У той день депутати обирали секретаря сільської ради, розглядали фінансові питання – бюджет на наступний рік та умови оплати праці голови сільради. Саме з метою впливу на ухвалення цих рішень чоловік і вдався до скоєння теракту", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у прокуратурі, до цього він готувався заздалегідь – пошуком гранат займався за кілька місяців до того та придбав їх у невстановленої особи. Йдеться про дві осколкові наступальні гранати РГД-5 та ручну осколкову оборонну гранату Ф-1. Їх протягом певного часу чоловік зберігав за місцем свого проживання у с. Кушниця.

Від підриву гранат постраждали понад 20 осіб, двоє людей загинули. Це – депутати сільради. Один чоловік помер наступного дня після інциденту, інший – через місяць. До їх загибелі призвели множинні осколкові поранення, отримані внаслідок вибуху гранат. 

У прокуратурі додали, що також унаслідок теракту було завдано майнової шкоди Керецьківській сільській раді. Експерти підрахували, що збитки склали 78 тисяч гривень. Для відшкодування цих коштів сільрада вже заявила до обвинуваченого цивільний позов.

Обвинувачений наразі перебуває під вартою. Максимальне покарання, яке загрожує йому за скоєне – довічне ув’язнення.

Теракт у сільраді на Закарпатті – що відомо

15 грудня 2023 року у селі Керецьки Хустського району Закарпатської області під час засідання сесії депутат сільради Сергій Батрин кинув на підлогу у залі три гранати. Внаслідок підриву двоє людей загинули, понад 20 – постраждали. 

За даними правоохоронців, Батрин намагався вплинути на ухвалення рішень керівництва та інших депутатів, однак не досяг бажаного. Ненадовго залишивши приміщення проведення сесії, він повернувся до сесійної зали, дістав з кишень куртки три вибухові пристрої та кинув на підлогу.

За місцем проживання фігуранта виявили "передсмертну записку".

Вас також можуть зацікавити новини: