За даними СБУ, військову продукцію викрадали в процесі виробництва \ facebook.com/SecurSerUkraine

На Харківщині контррозвідка СБУ викрила масштабну схему тіньового виробництва, розкрадання і переправлення до РФ комплектуючих для російської бойової авіації.

Як повідомляє прес-центр СБУ, військову продукцію зловмисники викрадали в процесі виробництва – на одному з оборонних держпідприємств у Харківській області.

"На замовлення представників РФ учасники схеми нелегально постачали їм запчастини для авіадвигунів російських бойових літаків. Серед них – винищувачі МіГ-29, Су-27 та Су-30, а також ударні гелікоптери Мі-24 і транспортно-бойові вертольоти Мі-35", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУкраїнець намагався вислати у Францію німецький кулемет часів Другої світової (відео)

Зазначається, що для незаконного переправлення комплектуючих через митний кордон, ділки вносили неправдиві відомості до товарно-супровідної документації.

"Встановлено, що схему нелегального експорту організували посадовці вітчизняного держпідприємства і керівники афілійованих комерційних структур. Для незаконного збуту військової продукції за кордон, ділки налагодили контакти з представниками воєнно-промислових комплексів РФ та однієї з країн Східної Азії", - додали в СБУ.

Під час обшуків на виробництві та за адресами проживання зловмисників, правоохоронці виявили велику кількість авіаційних запчастин, підготовлених до нелегального переправлення за кордон, чорнову бухгалтерію та електронні носії інформації, які підтверджують протиправну діяльність.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення організаторам та учасникам злочинної схеми про підозру у вчиненні правопорушень за ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю), ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Вас також можуть зацікавити новини