Уживані агрегати зловмисники косметично ремонтували у кустарних умовах / фото СБУ

На Харківщині контррозвідники Служби безпеки України у межах розпочатого кримінального провадження блокували схему постачання неякісних авіазапчастин підприємствам державного концерну "Укроборонпром".

Про це повідомив прес-центр СБУ.

За версією слідства, двоє харків’ян організували схему скуповування вузлів та агрегатів військових літаків. Обладнання за їх замовленням викрадали з військових частин Міноборони України та з оборонних підприємств. Уживані агрегати зловмисники разом зі своїми спільниками косметично ремонтували у кустарних умовах для подальшого перепродажу.

Відео дня

Читайте такожУ мерії Запоріжжя проводять обшуки через "зловживання владою" – СБУ

Організатори здійснювали збут відремонтованих уживаних запчастин під виглядом нових через підконтрольні комерційні фірми підприємствам "Укроборонпрому", які займаються ремонтом та відновленням військової авіатехніки. Також авіазапчастини незаконно вивозили, приховуючи від митного контролю, до інших країн для обслуговування літаків за кордоном.

Правоохоронці за дозволом суду провели 8 обшуків у приміщеннях, де організатори зберігали та ремонтували авіазапчастини, а також за місцями мешкання організаторів оборудки. Під час слідчих дій вилучено продукцію військового призначення та документацію із доказами протиправної діяльності.

Вирішується питання щодо повідомлення двом організаторам злочинної схеми про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.

Документування протиправної діяльності здійснювалося спільно з Департаментом контррозвідки Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Фото СБУ