Правоохоронці проведи обшуки / ssu.gov.ua

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) блокувала постачання несправних агрегатів на ДП «Харківський бронетанковий завод», який займається ремонтом і технічним обслуговуванням військової техніки для потреб української армії.

Читайте такожСБУ викрила поблизу лінії розмежування інформаторську мережу бойовиків "ДНР"Про це йдеться у повідомленні СБУ.

Зокрема, оперативники спецслужби встановили, що влітку 2019 року у межах виконання державного оборонного замовлення комерційна фірма із Запорізької області здійснила поставку трансмісій для танків Т-64 і Т-80.

Відео дня

Відповідно до умов контракту, держава мала сплатили за агрегати майже 2,5 мільйона гривень. Водночас, за висновками експертів Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз, поставлені запасні частини є технічно несправними. Встановлено, що замість відправлення нових комплектуючих комерсанти здійснювали «косметичний ремонт» танкових агрегатів, які вже були у використанні. Зокрема, зловмисники перебивали на них серійні номери, фарбували і намагалися видати за нову продукцію.

У межах відкритого кримінального провадження правоохоронці провели ряд обшуків за місцями ремонту та зберігання неякісних деталей, а також у помешканнях фігурантів справи в Харкові, Мелітополі та Нікополі.

Відкрите кримінальне провадження / ssu.gov.ua

Під час слідчих дій вилучено контрафактні запчастини для броньованої техніки, устаткування для фальсифікації серійних номерів, бухгалтерська документація, печатки та інші матеріали, що доводять незаконні оборудки.

Раніше УНІАН повідомляв, як в Одеській області затримали іноземця, який доставляв кокаїн у Молдову через Україну.