Головний лікар назвав причину пожежі у лікарні Запоріжжя / фото ДСНС

Головний лікар Запорізької обласної інфекційної лікарні Володимир Шинкаренко розповів, що у закладі сталося загорання медичного обладнання.

Про це йшла мова на нараді обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє сайт 067.

Читайте такожПожежа в лікарні в Запоріжжі: названо попередню причину загоряння

Відео дня

"Слідство встановлює попередні причини пожежі, але ми підтверджуємо, що було загоряння медичного обладнання", - наголосив Шинкаренко.

Шинкаренко розповів, що пожежа виникла в одному з боксів відділень реанімації.

За словами заступника начальника глави ДСНС Олексія Дунаєвського в Запорізькій області, загоряння сталося в одній із палат лікарні на 1 поверсі.

Там лікували хворих на коронавірус. Вони були підключені до апаратів ШВЛ.

Пожежа в лікарні Запоріжжя: що відомо

  • У ніч на 4 лютого в Запоріжжі в обласній інфекційній лікарні в реанімаційному відділенні сталася пожежа, загинули троє хворих та молода лікарка.
  • Причини пожежі у Запорізькій обласній інфекційній лікарні ще з'ясовують, попередньо встановлено, що загиблі, отруїлися чадним газом.
  • Поліція повідомляє, що загоряння виникло на першому поверсі 5-поверхової будівлі в одній із палат-боксів реанімаційного відділення обласної інфекційної лікарні, де проходять лікування хворі на COVID-19.
  • Через пожежу розпочато розслідування за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей (ч.2 ст. 270 ККУ).