СБУ проводить обшуки у В . О. мера Чернігова / фото ua.depositphotos.com

Правоохоронці прийшли до виконуючого обов'язки міського голови Чернігова Олександру Ломако. Співробітники Служби безпеки України проводять в квартирі чиновника обшуки.

"У мене вдома обшуки. Зараз. Поки збирав дітей до школи, мене відвідала група представників СБУ. Обшукуватимуть квартиру. Попросив почекати, щоб зібрати і вивести з квартири трьох дітей, щоб вони не бачили. Але, питання, схоже, термінове", - повідомив Ломако Telegram-каналі.

Він навіть скасував нараду з питань життєдіяльності міста.

Відео дня

"Що будуть шукати: напевно, трансформатор, який Чернігів купив, щоб врятуватися взимку після обстрілів орками енергосистеми міста. На якій підставі: рішення Шевченківського суду Києва. Він трохи далеко від Чернігова. Але чиновникам з центру, яким наше місто як кістка в горлі – там легше "повирішувати". О 8 ранку має бути нарада з питань життєдіяльності міста", - підсумував чиновник.

Оновлено о 15:17. Пізніше в.о. міського голови Чернігова уточнив, що формальною підставою для обшуків СБУ у нього стало з’ясування деталей одного з проектів Міжнародного комітету Червоного Хреста. Йдеться про проект відновлення обладнання паливоподачі на Чернігівській ТЕЦ, яке раніше було зруйноване російськими окупантами.

"Цей проект фінансується та координується Червоним Хрестом. Місто не бере участі в розподілі коштів чи проведенні робіт. Тобто, офіційно, умовний "міський трансформатор" та роботи, що проводяться на ТЕЦ були лише приводом влаштувати обшук у квартирі", - вважає Ломако.

На його думку, реальна причина обшуку – нібито "привіт", який прийшли передати силовики. За словами в.о. мера, під час слідчих дій у нього також забрали мобільний телефон.

"Що ж, знайдуть там фото з "Прапором честі" Чернігову від ПАРЄ. Бо Чернігів має честь. На відміну від тих, хто замовив всю цю історію, намагаючись паралізувати місто", - додав він.

Гучні затримання СБУ - останні новини

У жовтні 2022 року в Запоріжжі СБУ затримала президента компанії "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв. У нього виявили російське громадянство.

Богуслаєву оголосили підозру у колабораційній діяльності та пособництві Росія. Правоохоронці встановили, що Богуслаєв продовжував постачати Двигуни та інші запчастини для російських ударних вертольотів під час повномасштабної війни.

Вас також можуть зацікавити новини: