Скрипник - полтавський терорист підірвався на власній гранаті / Фото з соціальної мережі

Роман Скрипник, який взяв у заручники правоохоронця, а потім, відпустивши його, сховався у лісі, на момент ліквідації «КОРДом» підірвався на власній гранаті.

Про це повідомляє OBOZREVATEL з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Читайте такожЛіквідація полтавського терориста: ДБР відкрило справу за статтею про умисне вбивство

Відео дня

За словами співрозмовника, Скрипник погрожував гранатою поліцейському. Йому запропонували здатися, проте він відмовився.

«Було ухвалено рішення про ліквідацію. Після вистрілу Скрипник підірвався на гранаті, оскільки тримав її без чеки. Його розірвало на шматки», – розповів він.

Як повідомляв УНІАН, 23 липня в Полтаві 32-річний раніше судимий Роман Скрипник, якого підозрюють у незаконному заволодінні транспортним засобом, погрожуючи гранатою, захопив співробітника карного розшуку, а потім обміняв його на начальника УКР ГУНП в Полтавській області полковника Віталія Шияна.

З ним він поїхав на наданому відповідно до його вимог автомобілі. Зловмисник озвучив свої вимоги. Зокрема, він хотів уникнути кримінальної відповідальності за скоєний злочин (викрадення автомобіля і взяття заручника) та сховатися.

Пізніше чоловік відпустив поліцейського і, залишивши автомобіль, втік у лісопосадку. Правоохоронці встановили, що зловмисника має військову підготовку і навички виживання в екстремальних умовах.

Вночі, 1 серпня, правоохоронці встановили місцеперебування чоловіка, однак, як заявили у Нацполіції, його дії почали загрожувати життю правоохоронців, тому снайпер знешкодив його.