Прокуратурою вирішується питання щодо апеляційного оскарження вказаного рішення суду / фото УНІАН

У Дніпрі суд взяв під варту з можливістю внесення півмільйонної застави директора ТОВ «Будівельна гільдія» Олександра Кірмана, який підозрюється у заволодінні майже 7 мільйонів гривень державних коштів, виділених на ремонт шкіл.

Про це повідомляє Газета Лица з посиланням на прес-службу прокуратури області.

Читайте такожОбвал у будинку в Одесі міг статися через самовільну реконструкцію - мерія

Відео дня

За даними слідства, протягом 2019 року між Дніпровською міською радою та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договори на капітальний ремонт приміщень двох шкіл у Дніпрі.

"З метою заволодіння бюджетними коштами директор товариства залучив у якості субпідрядних організацій фіктивні підприємства та перерахував їм кошти, виділені на ремонт закладів освіти, достовірно знаючи, що фактично роботи ними виконуватись не будуть. Внаслідок дій посадовця державі спричинено збитки на вказану суму", – повідомили у прес-службі прокуратури області.

Газета Лица

Наразі суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у понад 500 тисяч гривень.

Прокуратурою вирішується питання щодо апеляційного оскарження вказаного рішення суду.

Як пише газета, у 2019 році ТОВ «Будівельна гільдія» вже звинувачували за фактом навмисного ухилення від сплати податків і зборів на суму 3 025 013,64 гривні.

ТОВ «Будівельна гільдія» у період 2019 року перераховувала кошти за вигаданими господарськими операціями на рахунки фіктивних підприємств ТОВ «Даміра» і ТОВ «Лес Строй», що уможливлювало внесення підприємством завідомо неправдивих даних у податкові декларації і штучно збільшити податковий кредит по ПДВ.