Наразі витік палива з танкера вдалося локалізувати / фото Думська

Сьогодні в Одесі з танкера "Делфі" (Delfi), зазнав аварії на міському пляжі у 2019 році, стався витік палива.

Читайте такожАварія танкера в Одесі: українці на борту відмовляються залишити судно (фоторепортаж, відео)

Як повідомили в мерії Одеси, приблизно о 14:00 витік вдалося локалізувати.

Відео дня

"Плями оброблено сорбентом", - зазначили у мерії й додали, що представники відповідних служб спостерігають за місцем розливу.

Пляж "Дельфін", в районі якого знаходиться танкер, є одним з найбільш відвідуваних. Відпочивальників закликають не купатися в морі на ділянці, де стався витік.

Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2019 року в Чорному морі біля Одеси зазнав аварії танкер "Делфі" (Delfi) з трьома українцями на борту. З-за шторму його віднесло до пляжу "Дельфін". Водолази евакуювали трьох членів екіпажу. В результаті аварії танкера було забруднено узбережжі.

Також з'ясувалося, що у танкера були проблеми з судновими документами. В якості однієї з версій обговорювалася можливість його участі в незаконному дозаправленні судів. Але Держприкордонслужба даний факт не підтвердила.

У лютому 2020 року прокуратура повідомила капітана танкера про підозру за ч. 1 ст. 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного або повітряного транспорту) Кримінального кодексу України.

За версією слідства, зокрема, капітан проігнорував попередження про шторм і відмовився від запропонованої допомоги, чим поставив під загрозу життя членів екіпажу і безпеку акваторії Одеського морського порту. Це призвело до аварії. Надалі танкер почав дрейфувати й сів на мілину в акваторії порту.

Судновласник обіцяв прибрати "Делфі" з пляжу "Дельфін" до 31 березня. Танкер планували розрізати на частини або відбуксирувати цілком. Однак судно так і не прибрали з узбережжя протягом обіцяного терміну через карантин у зв'язку з розповсюдженням COVID-19.

21 травня мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що з борту "Делфі" стався витік нафтопродуктів, і сказав, що пляж "Дельфін", швидше за все, буде закритий. Тоді паливо, що витекло, оперативно прибрали.

16 червня голова Одеської облдержадміністрації Куций Максим заявив, що судновласник обіцяє прибрати танкер до 25 червня.