Телеканал D1 висловлює рішучий протест з приводу нападу співробітників «Муніципальної варти» на їхнього оператора у Дніпрі.

Про це йдеться у заяві колективу ТРК «РЕГІОН» (ТЕЛЕКАНАЛ D1).

«Ми висловлюємо рішучий протест проти свавілля силових структур, підпорядкованих міській владі Дніпра. Мова йде про жорстоке побиття телеоператора нашого каналу співробітниками комунального підприємства «Муніципальна варта» Дніпровської міськради та групою осіб, одягнених в коричневі і чорні футболки», - йдеться у заяві.

Зазначається, що 2 липня близько 18:00 на проспекті Пушкіна відбувся демонтаж рекламних носіїв, під час якого стався конфлікт між прибічниками цього заходу і його противниками.

«Телеоператор нашого каналу, згідно редакційного завдання, спокійно знімав цю подію. Тут на нього накинулися працівники «Муніципальної варти» та їх підручні, повалили на землю, почали бити і трощити відеокамеру. Швидка допомога доставила телеоператора в Обласну клінічну лікарню ім. Мечникова, де у нього діагностували закриту черепно-мозкову травму і пошкодшення горла. Телеоператора госпіталізовано», - повідомляє ТРК «РЕГІОН».

Колектив телеканалу сподівається, що слідчі органи будуть розслідувати цей злочин за ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України, а не намагатимуться класифікувати його як дрібне хуліганство.

«Ми залишаємо за собою право звернутися до Офісу Президента України, відповідного комітету Верховної Ради України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби Безпеки України з проханням з’ясувати законність роботи таких силових структур «містечкового масштабу», як «Муніципальна варта» та дати оцінку їх діям по відношенню до журналістів.

Колектив Телеканалу D1 висловлює солідарність з телеканалом «ОТВ», оператора цього каналу теж жорстоко побили під час цієї ж події, а у журналістки після контакту з «містечковими силовиками» стався нервовий зрив», - підсумували у заяві.