У 28-річного правопорушника слідчі вилучили пристрій для відстрілу гумових куль \ Фото УНІАН

У Києві затримали чоловіка, який напередодні з пістолета поранив поліцейського.

Читайте такожУ київському метро п’яний пасажир напав на копа (фото)

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Києва, повертаючись ввечері зі служби додому, співробітник карного розшуку Оболонського управління поліції помітив підозрілого чоловіка, який ходив поміж машин на паркувальному майданчику.

Відео дня

"Правоохоронець задля попередження злочину вирішив прослідкувати за невідомим та став на узбіччі дороги. Зловмисник помітив, що за ним спостерігають та почав погрожувати. Після того, як оперативник пред’явив посвідчення працівника поліції, зловмисник вдарив його в обличчя та почав тікати. Поліцейський побіг за зловмисником та наздогнав його на вулиці Вишгородській, де між ними почалась бійка", - йдеться в повідомленні.

У ході штовханини правопорушник дістав зброю та зробив чотири постріли у бік співробітника поліції. У цей момент на місце події під’їхали екіпажі патрульних та слідчо-оперативна група Оболонського управління поліції, які затримали правопорушника на місці.

"Потерпілого оглянули медики та терміново доставили до лікарняного закладу з вогнепальними пораненнями ніг. У 28-річного правопорушника, якого затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу, слідчі вилучили пристрій для відстрілу гумових куль", - додали у поліції.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ст. 348 Кримінального кодексу("посягання на життя працівника правоохоронного органу").

За скоєне нападнику загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.