У Львові сусіди не можуть впоратись з сусідом, що розпалює в квартирі багаття / Скріншот з відео

У Львові 40-річний мешканець багатоквартирного будинку наражає на небезпеку свої сусідів. Чоловіку вже давно відрізали газ, світло і воду, тож він взяв собі за звичку розводити в квартирі багаття.

Читайте такожНа Харківщині після перевірок через пожежу в пансіонаті для літніх людей закрили 36 соцзакладів

Про це йдеться у сюжеті ТСН. Зазначається, що чоловік пиячить та дебоширить, на зауваження сусідів реагує агресивно. Ані поліція, ані місцева влада не можуть вплинути на ситуацію.

Про багаття в квартирі Олександра розповідає сусідка Мар’яна, яка мешкає через стінку. Каже, чоловік зловживає спиртним багато років. А з того часу, як померли його батьки, усе стало набагато гірше.

Сусіди чоловіка стривожені, що дерев’яні перекриття будинку легко можуть зайнятися. Крім того, кажуть, що чоловік агресивний, та живе в повній антисанітарії. Замість туалету в нього відро, і сморід розноситься на увесь дім.

Місцеві мешканці кажуть, що пропонували оплатити чоловіку лікування, або, принаймні, відремонтувати у квартирі туалет. Та Олександр відмовляється. Родичів у чоловіка немає, тож і вплинути на нього нікому.

Не допомагає і поліція. Там кажуть, що чоловік стоїть в них на обліку, з ним регулярно проводились профілактичні бесіди та складались протоколи. Більше поліцейські нічого зробити не можуть.

Мешканці будинку вже декілька років живуть у страху. Аби будинок не згорів, влаштовують нічні чергування. А якщо бачать в квартирі вогонь – викликають поліцію, або ж гучно стукають  двері.

Юристи кажуть, що вихід у людей лише один – письмово скаржитись в усі можливі інстанції – в поліцію, ДСНС, і обов’язково – медикам. Заклади охорони здоров’я уповноважені розглядати подібні заяви. Втім, направити особу на лікування до спеціального закладу без її згоди можна лише за рішенням суду, на підставі медичного висновку.

Більше новин на тему