Українські та іноземні чиновники прокоментували загибель керівництва МВС / фото УНІАН

Українські та зарубіжні чиновники вищої ланки відреагували на загибель керівництва Міністерства внутрішніх справ у трагедії, яка трапилася сьогодні, 18 січня, у Броварах.

Свої співчуття на персональних сторінках у соціальних мережах та в офіційних Telegram-каналах висловили голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, голова "Слуги народу" Давид Арахамія, керівник ОПУ Андрій Єрмак, президент Європарламенту Шарль Мішель, заступник Міністра закордонних справ Андрій Мельник та інші. Перший написав: "У це неможливо повірити... Жахлива трагедія. Величезна втрата. Втрата для рідних і України. Особиста втрата... Денис Монастирський... друже... Це несправедливо. Щирі співчуття близьким".

"Денис Монастирський, Женя Єнін, Юра Любкович більше не з нами... Ніяк не можу в це повірити. Чесні, відповідальні, порядні люди. Віддані своїй роботі. Ті, хто ніколи не зрадить. З перших годин війни в строю. Це величезна втрата для команди і для України. Щирі співчуття та вічна пам'ять родинам усіх, хто постраждав у цій страшній, несправедливій трагедії", — прокоментував загибель Арахамія.

Відео дня

"Ми приєднуємося до скорботи України у зв'язку з трагічною катастрофою гелікоптера в Броварах. Міністр Денис Монастирський був великим другом ЄС. Ми поділяємо наші найглибші співчуття з сім'ями загиблих, президентом Володимиром Зеленським, прем'єр-міністром Денисом Шмигалем і народом України", — сказано в публікації Мішеля.

"Коли припиниться цей макабричний танець смерті в Україні? Сьогодні я втратив свого найкращого друга Євгена Єніна, першого заступника міністра внутрішніх справ. Він загинув під час аварії гелікоптера під Києвом. Як і інші 17 невинних жертв. Мої співчуття його дружині Людмилі та їхнім дітям. Прощай, мій дорогий друже", — висловив емоції Мельник.

"Безперечна трагедія. В авіакатастрофі загинув голова МВС Денис Монастирський, керівництво МВС, діти. Денис Анатолійович та його колеги відігравали важливу роль у забезпеченні оборони України. Почалося розслідування. Всі версії будуть перевірені. Щирі співчуття родинам загиблих", — прокоментував загибель Подоляк.

"Сталася трагедія — в результаті падіння гелікоптера, загинули діти, загинуло керівництво МВС. Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін, держсекретар Юрій Лубкович... Справжні патріоти, люди честі. Денис, ти був одним з тих, хто ще більше проявився після 24 лютого. Був тут з першої хвилини, працював нон-стоп. Справжній, надійний, інтелігентний, ти багато зробив для нашої перемоги", — сказано в повідомленні Єрмака.

"З глибоким сумом я отримав інформацію про катастрофу гелікоптера в Броварах під Києвом, в результаті якого загинуло кілька людей, включаючи високопоставлених працівників Міністерства внутрішніх справ України. Мої думки — з сім'ями і близькими загиблих", — написав президент Польщі Анджей Дуда.

Аварія гвинтокрила в Броварах: що відомо

Вранці 18 січня в Броварах поруч з дитячим садком впав гвинтокрил. В Нацполиції і ДСНС підтвердили, що на борту було керівництво Міністерства внутрішніх справ України — голова Денис Монастирський, його заступник Євген Єнін та держсекретар Юрій Лубкович. Крім них, на борту гелікоптера перебували ще 3 осіб з оперативної групи МВС і 3 співробітників ДСНС.

Станом на 12:00 повідомлялося про 15 загиблих, 3 з яких — діти. Ще 25 осіб, 15 дорослих і 10 дітей, отримали травми.

В ОПУ заявили, що гелікоптер летів в одну з "гарячих" точок. А в Кабміні створюють спеціальну групу для розслідування катастрофи.

Генеральний прокурор Андрій Костін заявив: "Зараз на місці трагедії працюють слідчі та експерти. Проводяться невідкладні слідчі дії. На даний момент ми розглядаємо всі можливі версії аварії гелікоптера. Досудове розслідування доручено слідчим СБУ".

Вас також можуть зацікавити новини: